Heidelberg GTOZ 52
Articol Info

Servicii de tipar offset, tipar digital si legatorie

Posted On martie 4, 2014 at 8:53 pm by / Comentariile sunt închise pentru Servicii de tipar offset, tipar digital si legatorie

bizhub_pro_c500Tipar digital color şi alb-negru

Tiparul digital este folosit în general pentru lucrări cu tiraje mici, de ordinul zecilor până la cateva sute de exemplare, al căror preţ pe tipar offset ar fi mult mai mare

Deasemenea, poate fi utilizat atunci când termenele de producţie pe tipar offset nu satisfac cerinţele dumneavoastră de timp.

Gama de lucrări este destul de mare. Pot fi realizate cărţi de vizită, antete, plicuri, cărţi poştale, mape, afişe şi nu numai.

Limitările sunt impuse de formatul maşinilor (uzual 330×487 mm, cu margini albe de 4-5 mm pe fiecare latură a colii de hârtie), de tipurile şi grosimea hârtiei/cartonului ce urmează a fi imprimat sau de cerinţele de finisări solicitate.

Este cunoscut faptul că tiparul digital nu are precizia poziţionării tiparului în coala la nivelul tiparului offset, ceea ce generează diferenţe de poziţie de la o coala la alta. Daca aveţi de făcut o ştanţare sau o lăcuire selectivă de fineţe, pot să apară probleme.

Totuşi, tiparul digital este o soluţie eficientă pentru o gamă largă de lucrări.


Tipar offset

gtoz-52-2Tiparul offset este folosit pentru tiraje mici-medii-mari.

Gama de gama de hârtii şi cartoane utilizate este mult mai mare, incluzând hârtii şi cartoane speciale.

Spre deosebire de tiparul digital, care foloseşte tipar alb negru sau color CMYK, prin tehnologia tiparului offset se pot tipări şi culori speciale, inclusiv metalizate.

Gama de finisări disponibile este mult mai mare decât la lucrările executate prin tipar digital.